söndag 16 mars 2008

Att vara människa!

Den mänskliga naturen!
Jag har under en längre tid funderat på vad det är som styr människans beteende bl a i förhållandet till Internet. Min första ”egna” dator flyttade in 1998. Det var med skräckblandad förtjusning som jag experimenterade och botaniserade ”där ute”. Världen blev plötsligt gigantisk och jag fick ytterligare möjlighet att fördjupa mig i flera av mina intressen. Både nyttig information och värdelöst vetande blippade upp på min skärm i en strid ström.
Under de år jag förkovrat mig och blivit mer eller mindre beroende av surfande, mailande och forum har jag insett att datoranvändandet förändrar människor. I många fall till det sämre, tyvärr.
Vuxna, till synes välanpassade, normalbegåvade människor visar upp sidor av sin personlighet som jag inbillade mig var förpassade till filmer som ”När lammen tystnar”, ”Sova med Fienden” och ”Handen som gungar vaggan”. Det verkar som om när somliga människor har en datorskärm mellan sig själv och verkligheten så upphör allt sinne för anständighet, moral och sunt förnuft.
Personer, som jag för all del inte alls är särskilt väl bekant med, uppvisar en sådan bitterhet och missnöje så jag bara baxnar. Att ägna sin tid och sitt liv på att sitta uppkopplad mot Internet och spy galla över sina medmänniskor, tycker jag i högsta grad verkar desperat och sorgligt.
Nej, gott folk, det är dags att ta ut rätt riktning på er moraliska kompass, sätta ner foten och ägna er åt riktiga livet. Det finns saker därute som behöver er energi. Världssvälten, bekämpningen av traficking och barnpornografi, mänskliga rättigheter, den globala uppvärmningen osv osv i all oändlighet.
Jag är på Strindbergs sida, det ÄR synd om människan

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lika klok som alltid.

Det är som vanligt, fega och inskränkta människor som plöstligt får chansen att vädra sina åsikter bakom en anonym skärm. Tyvärr är det också så att det är de som hörs mest...

Calle skickar en massa nospussar till Urmatten och alla lillemattor, ja och alla fyrbentingar.. :)

pela020 sa...

Så sant, så sant

Anonym sa...

Det var klokt skrivet och dessutom är det vetenskapligt bevisat.
För dem är en bagatell så stort så att när de måste bemästra och konfrontera sig själva och i det verkliga, livet bryter de ihop och tar ut det på oskyldiga människor.
Som tur är finns det endast ett fåtal och de finns i en textvärld men ballar alltid ur när de skall synas.
Bra skrivet Lena!
Helen

Anonym sa...

Du är klok svärmor....

Lena/amouricas@gmail.com sa...

Javisst, klok som en bok*asg*

Anonym sa...

Bra Lena!! ;)// J som i Jes